Kvinnocirkel

Kära syster jag ser fram emot att ses, med mjuk blick se varandra och med hjärtat lyssna till varandra!

I en kvinnocirkel delar vi våra historier, mediterar, sjunger och shantar, vi gör mjuk wombyoga eller dansar, gör vi en cermonier, skriver och målar våra önskningar och mål. Alla kvinnor är välkomna! Tanken är inte att utesluta någon, men att stärka kvinnor för att mer kraftfullt kunna komma samman alla kön. En gång i månaden bjuder jag in till en kvinnocirkel – en Devicirkel i Östersund och online.  Jag kommer gärna till dig och håller en cirkel.

Cirkeln är en Be Woman Project kvinnocirkel. Genom projektet vill vi ge kvinnor möjlighet att se att vi är trygga och älskade, i kontakt med varandra. Vår vission är att;

  • neutralisera konkurrensen genom att bidra, stödja och validera.
  • neutralisera svartsjuka genom att beundra varandra, lyfta varandra och genom konstnärliga uttryck.
  • neutralisera rädsla, osäkerhet och känslan av ovärderlighet genom kunskap, på djupet förstå och se att vi är bra som vi är. Unika och ovärderliga.

Må vi finna läkning. Må vi hitta mod och förtroende till att dela våra berättelser, lägga ner vapen av avund, rivalitet och konkurrens. Och förena oss genom att beundra varandra, känna medkänsla och en win-win sammarbetsanda. Att tjäna varandra som heliga speglar, som ett tryggt och pålitligt stöd till växt.  


Online cirkel

Jag är så glad över att välkomna Dig till våra online BE WOMAN Cirklar. Vi bjuder in till cirklar på fyra språk. Du kan välja att delta på det språk som du känner dig bekväm med. Jag, AnnaStina, håller i cirklarna på svenska.

Se online-schema för nästa cirkel här !

Anmäl dig till nästa kvinnocirkel genom att maila annastinasyoga@gmail.comSe onlinechema för nästa cirkel här !


Fysiska cirklar

Vanligtvis ses vi en helgdag vid fullmåne i centrala Östersund, plats varierar. Cirklarna anonseras i vår facebokgrupp.

Klä gärna upp dig till fest, vad det än menas för dig, i cirkeln firar vi Dig. Välkommen att ta med en gåva/fika, tex choklad, frukt, torkad frukt och något som ditt hjärta inspireras till. Dakshina (donation).

Kontakt: annastinasyoga@gmail.com

Varmt välkommen! ♥ AnnaStina


En Devicirkel

I århundraden i många olika kulturer världen över har kvinnor kommit samman för att dela, läka och stödja varandra. Det är kraftfullt att lyssna på andra och bli lyssnad på, berätta våra egna historier. I en Devicirkeln är kvinnor välkomna till ett heligt rum, tryggt och fritt från dömanden. Här vi kan koppla av och finna mod att dela från våra hjärtan. Här kan vi neutralisera konkurrens, rivalitet och svartsjuka genom bön och validering. Vi ger inget råd, det finns ingen rätt eller fel, istället fokuserar vi på likheter i alla olika aspekter av att vara kvinna.

Devi

Ordet Devi kommer från roten div, som betyder att skina på Sanskrit. Antagligen kommer det engelska ordet divine från samma rot.

Devi – hon som strålar, skiner, lyser av sig själv. Som ett stearinljus; ljuset behöver inte ett annat ljus för att vara ljus, för att skina. Stearinljuset, ljuset självt är skinande, ger ljus till föremål, möjliggör att de syns.

Det heliga ordet Devi, är ett ord för gudinna, gudinnan av varandet, allt som alltid är, den som är i det förflutna, i nuet och i framtiden. Tack vare Devi så Är allt, existerar allt, är allt känt.

Hon är värd att beundras, prisas, beundras för att hon är fri från all begränsning, tid, objekt och rymd. Devi är guldet i och genom alla smycken/guldföremål. Alla former och namn är tack vare Devi, dock är hon formlös och namnlös. 

Devi visar sig som kunskap, hälsa, som tid, som styrka, som tålamod, som allomfattande medkänsla, som kraft, begär, skönhet och näring,  

Hon är mer värd än den mest värda.

Devi är du.  Devi är jag. Devi är hon. Devi är vi. Devi är alla. Devi är den enda. Det är bara Devi.

Oṁ devyai namaḥ


Kraften av en cirkel och sharing – att dela från hjärtat.

Ett videotips, i filmen är det både kvinnor och män som berättar om att dela i en cirkel. Jag tycker att de beskriver bra likt som vi gör i en kvinnocirkel. Följ denna länk för att se inslaget.

I filmen beskrivs hur Circling påverkar oss djupt för personlig växt, intim kommunikation och blomstrande i grupper.


SVT jämtland besökte vår cirkel

Reportaget kan ni se HÄR

Artikeln till reportaget går att läsa  HÄR


Foton från cirklar