Samayoga

Sama Yoga är en mjuk yogaform som lärs ut intuitivt från hjärtat. Vi flödar genom rörelser och bjuder in mantras, sånger på sanskritt – yogans ursprungsspråk, stannar längre i vissa yogaställningar, asanas, andas djupt, sträcker ut, stärker och över medvetenhet i kroppen och öppnar upp för mer kärleksfull omtanke och närvaro. Jag delar ibland även inrebarnet-meditationer, vedanta (yogafilosofi) läran om vem vi är, fullkomliga här och nu, bra som vi är! – yogamytologi och psykologi för att fördjupa yogans urgamla vidom och låta den komma oss till del i livets olika skeden.
Min intention är att varje gång ska passa och ge utvecklande övningar både för dig som är ny och för dig som är erfaren inom yoga. Varmt välkommen som du är!

Samayoga i Sjöstugan, Frösön

6 veckor med Samayoga för kvinnor inov-dec 2019

Hemkommen från 2 veckors yogastudier i Italien bjuder jag in till denna kurs som är för dig, kvinna, som vill uppleva ett större lugn i livet. Förbättra ditt fokus och koncentration. Få bättre balans, smidighet och stabilitet både fysiskt och psykiskt. Vi kommer bland annat göra övningar som stärker core/bål stabiliteten och styrka, flöda mellan och stanna i olika yogapossitioner, Qigonginspirerade sekvenser finns med för att öka energiflöde och öva att stärka livskraften. Vi gör kortare koncentrationsövningar och meditationer samt olika andningsövningar för att komma i kontakt med andningen och lära att använda den på ett öppnande och energigivande eller lugnande vis, beroende på vad vi övar.

Vi yogar efter olika teman var vecka.
Vedanta är stammen i undervsining med sin värdegrund – ”Du är fullkomlig som du är” och Ayurveda finns med som en naturlig del när vi lär om våra kroppar och sinnet och dess samverkan. Låter det givande så kom med i höst! Kontakta mig gärna om du har frågor!

Start: Måndag 11:e november
Tid: 17.00-18.25, 6 måndagar, tom 16:e december
Avgift: 900 kr 10% för studenter, pensionärer, arbetsökande & sjukskrivna.
Plats: Sjöstugan på Frösön, Önev 47. Hitta hit se karta
Anmälan: till annastinasyoga@gmail.com eller smsa 070 323 30 50
Facebookevent: https://www.facebook.com/annastinasyoga.se/

Öppet för Drop in i mån av plats.

PLANERING gång för gång

11:e noveber – Tema: gränssättning. I kontakt med core/bol, för stabilitet och kraft, viljekraft. Vi lär känna kroppen och övar att känna in egna gränser, för att förebygga skador. Genomgång av varianter att använda.

18:e november – Tema; kärlek. En hjärtöppnande klass. Vi öppnar upp med det djupa andetaget och lär några andningsövningar. Fysiskt fokus; bröstrygg, bröstkorg, axlar och nacke, bakåtfällningar samt genomgång av alinement/hållning i yoga. 

25:e november – Tema: tillit. Nedre del av rygg och höftböjare (psoas) – vi stärker genom att först komma i kontakt och avslappning. Vi masserar med hjälp av bollar.

2:a december – Tema: balans, fysiskt och psykiskt. Detta blir kronan på verket som vi lagt grunden för under de första fyra gångerna, med uppbyggnande yoga. Växelvis andningsövning för inre balans.

9:e december – Tema: utrensning, rening. Vi låter vattenelementet inspirera oss i yogaflöden och Qigongsekvenser. Inrebarnet-meditation.

16:e december –Tema: vila. Jordelementet får hjälpa oss att integrera kursens yoga. Det blir ett jordande, grundande kursavslut.

Vinterkurs 2020, Samayoga för kvinnor

Denna kurs är för dig som vill uppleva ett större lugn. Förbättra ditt fokus och koncentration. Få bättre balans, smidighet och stabilitet både fysiskt och psykiskt. Vi kommer bland annat göra övningar som stärker core/bål stabiliteten och styrka, flöda mellan och stanna i olika yogapossitioner, Qigonginspirerade sekvenser finns med för att öka energiflöde och öva att stärka livskraften. Vi gör kortare koncentrationsövningar och meditationer samt olika andningsövningar för att komma i kontakt med andningen och lära att använda den på ett öppnande och energigivande eller lugnande vis, beroende på vad vi övar.

Vi yogar efter olika teman var vecka.
Vedanta är stammen i undervsining med sin värdegrund – ”Du är fullkomlig som du är” och Ayurveda finns med som en naturlig del när vi lär om våra kroppar och sinnet och dess samverkan. Låter det givande så kom med i höst! Kontakta mig gärna om du har frågor!

Start: Måndag :e januari
Tid: 17.00-18.25, 10 eller 11 måndagar, tom 
Avgift:  kr 10% för studenter, pensionärer, arbetsökande & sjukskrivna.
Plats: Sjöstugan på Frösön, Önev 47. Hitta hit se karta
Anmälan: till annastinasyoga@gmail.com eller smsa 070 323 30 50
Facebookevent: https://www.facebook.com/annastinasyoga.se/

Öppet för Drop in i mån av plats.

PLANERING gång för gång under bearbetning

:e januari– I kontakt med core/bol, för stabilitet och kraft, viljekraft. Vi lär känna kroppen och övar att känna in egna gränser, för att förebygga skador. Genomgång av varianter att använda.

:a januari – Hjärtöppnande. Vi öppnar upp med det djupa andetaget och lär några andningsövningar. Fysiskt fokus; bröstrygg, bröstkorg, axlar och nacke, bakåtfällningar samt genomgång av alinement/hållning i några olika yogapositioner. 

:e februari – Nedre del av rygg och höftböjare (psoas) – vi stärker genom att först komma i kontakt och avslappning. Fortsätter genomgång av alinement/hållning.

:e februari – Yininspiration, vi stannar längre i positionerna. Fysiskt fokus; ben, fötter, bäckenbotten, och bindväv, vi masserar med hjälp av bollar. Ett grundande pass. Första chakrat.

:e mars – Balans, fysiskt och psykiskt. Detta blir kronan på verket som vi lagt grunden för under de första fyra gångerna, med uppbyggnande yoga. Växelvis andningsövning för inre balans.

:e mars – Tema lekfullhet, luftiga flöden, ett energigivande pass, ökar cirkulationenIntroduction av inrebarnet-meditation. 

:e mars – Vi låter vattenelementet inspirera oss i yogaflöden och Qigongsekvenser. Mentalt fokus blir utrensning och rening. Inrebarnet-meditation fortsättning.

mars – Eld

14:e – Jordelementet får hjälpa oss att integrera höstens yoga. Det blir ett jordande, grundande kursavslut. Fysiskt; vi repeterar vissa delar vi gjort under kursen.

Mer i Sjöstugan under vintern

WombYoga för Kvinnor

Kursdatum: 3 söndagar i februari och ett enskilt möte som vi planerar in vid anmälan.
Tid: 15.15-17.00 Pris: 630kr. Anmälan och betalning före 28 januari för att säkra din plats. Plats: I Sjöstugan på Frösön.
Mer info att läsa HÄR!

Samayoga hos Yogastället

Vinteryoga kortkurs för kvinnor

En kortkurs om fyra gånger med start onsdag den –mer info kommer– . Perfekt för Dig som önskar prova på Samayoga med mig, men även för Dig som yogat tidigare.

Denna kurs är för dig som vill uppleva ett större lugn. Förbättra ditt fokus och koncentration. Få bättre balans, smidighet, stabilitet både fysiskt och psykiskt. Vi kommer bland annat lära övningar som stärker core och bål stabilitet och styrka, flöda mellan och stanna i olika yogapossitioner, lära kortare koncentrationsövningar och meditationer samt olika andningsövningar för att komma i kontakt med andningen och lära att använda den på bästa sätt.

Tid: 19.30-20.40

Plats: Yogastället, Prästgatan 44, inne på Mårtens Torg.

Avgift: 620kr 4ggr. 170kr/drop in.

Anmälan: annastinasyoga@gmail.com