Samayoga

Sama Yoga är en mjuk yogaform som lärs ut intuitivt från hjärtat. Vi flödar genom rörelser och bjuder in mantras, sånger på sanskritt – yogans ursprungsspråk, stannar längre i vissa yogaställningar, asanas, andas djupt, sträcker ut, stärker och över medvetenhet i kroppen och öppnar upp för mer kärleksfull omtanke och närvaro. Jag delar ibland även inrebarnet-meditationer, vedanta (yogafilosofi) läran om vem vi är, fullkomliga här och nu, bra som vi är! – yogamytologi och psykologi för att fördjupa yogans urgamla vidom och låta den komma oss till del i livets olika skeden.
Min intention är att varje gång ska passa och ge utvecklande övningar både för dig som är ny och för dig som är erfaren inom yoga. Varmt välkommen som du är!

Samayoga i Sjöstugan, Frösön

Vårkurs 2020, Samayoga för kvinnor

Denna kurs är för dig som vill uppleva ett större lugn. Förbättra ditt fokus och koncentration. Få bättre balans, smidighet och stabilitet både fysiskt och psykiskt. Vi kommer bland annat göra övningar som stärker core/bål stabiliteten och styrka, flöda mellan och stanna i olika yogapossitioner, Qigonginspirerade sekvenser finns med för att öka energiflöde och öva att stärka livskraften. Vi gör kortare koncentrationsövningar och meditationer samt olika andningsövningar för att komma i kontakt med andningen och lära att använda den på ett öppnande och energigivande eller lugnande vis, beroende på vad vi övar.

Vi yogar efter olika teman var vecka.
Vedanta är stammen i undervsining med sin värdegrund – ”Du är fullkomlig som du är” och Ayurveda finns med som en naturlig del när vi lär om våra kroppar och sinnet och dess samverkan. Låter det givande så kom med i höst! Kontakta mig gärna om du har frågor!

Start: Måndag 13:e januari
Tid: 17.00-18.25, 17 måndagar, tom 25:e maj, uppehåll vecka 8, 10 och 16. (2-3 tillfällen för att ta igen missade gånger kommer erbjudas)
Avgift:  2750 kr -10 % för studenter, pensionärer, arbetssökande & sjukskrivna. Logga in till annastinasyoga på Benify för att betala med dina friskvårdspengar och få -10%.
Plats: Sjöstugan på Frösön, Önevägen 47. Hitta hit se karta
Anmälan: till annastinasyoga@gmail.com
Facebookevent: https://www.facebook.com/annastinasyoga.se/

Öppet för Drop in i mån av plats.

PLANERING gång för gång under bearbetning

13:e januari– I kontakt med core/bol. Vi stärker för fysisk stabilitet och mental kraft, viljekraft. Vi lär känna kroppen och övar att känna in egna gränser, för att förebygga skador. Mentalt; manifestation.

20:e januari – Hjärtöppnande. Vi öppnar upp med det djupa andetaget. Fysiskt fokus; bröstrygg, bröstkorg, axlar och nacke. Vi använder vår röst och shantar vediska mantran när vi flödar i rörelser, för större effekt, djupare andning och mer närvaro med mentalt fokus. Mentalt; bön och din djupa önskan.

27:e januari – Positionen. Vi ser på alinement/hållning i några olika yogapositioner. Mentalt fokus, stå upp för sig själv.

3:e februari – Nedre del av rygg och höftböjare (psoas). Vi stärker genom att först komma i kontakt och slappna av. Meditation på temat rellationer.

10:e februari – Yininspiration. Vi stannar längre i positionerna. Fysiskt fokus; ben, fötter, bäckenbotten, och bindväv, vi masserar med hjälp av bollar. Ett grundande pass. Första chakrat. Mentalt fokus, trygghet och tillit.

24:e februari –Balans, fysiskt och psykiskt. Detta blir kronan på verket som vi lagt grunden för under de första veckorna med uppbyggande yoga. Växelvis andningsövning för inre balans.

9:e mars – Bäckenbotten och höftböjare, yoniyoga.

16:e mars– Tema lekfullhet, luftiga flöden, ett energigivande pass, ökar cirkulationenIntroduction av inrebarnet-meditation. 

23:e mars – Vi låter vattenelementet inspirera oss i yogaflöden och Qigongsekvenser. Mentalt fokus blir utrensning och rening. Inrebarnet-meditation fortsättning.

30:e mars – Eld

6:e april- Space

20:e april- Fria rörelser, egna flöden, lita till din kropp och din intuition.

27:e april – mjuk yoga för cirkulation i kroppen, introduktion meditation

4:e maj – solhälsningen

11:e maj – månhälsningen

18:e maj – Intuitivt lett pass, plats för Dina önskemål!

25:e maj – Jordelementet får hjälpa oss att integrera vårens yoga. Det blir ett jordande, grundande kursavslut. Fysiskt; vi repeterar vissa delar vi gjort under kursen.

Deltagares ord

Mer i Sjöstugan under vintern 2020

WombYoga för Kvinnor

Kursdatum: 3 söndagar i februari och ett enskilt möte som vi planerar in vid anmälan.
Tid: 15.15-17.00 Pris: 630kr. Anmälan och betalning före 28 januari för att säkra din plats. Plats: I Sjöstugan på Frösön.
Mer info att läsa HÄR!

Samayoga hos Yogastället

Vinteryoga kortkurs för kvinnor

En kortkurs om fyra gånger med start onsdag den –mer info kommer– . Perfekt för Dig som önskar prova på Samayoga med mig, men även för Dig som yogat tidigare.

Denna kurs är för dig som vill uppleva ett större lugn. Förbättra ditt fokus och koncentration. Få bättre balans, smidighet, stabilitet både fysiskt och psykiskt. Vi kommer bland annat lära övningar som stärker core och bål stabilitet och styrka, flöda mellan och stanna i olika yogapossitioner, lära kortare koncentrationsövningar och meditationer samt olika andningsövningar för att komma i kontakt med andningen och lära att använda den på bästa sätt.

Kursdatum: 
Tid: Torsdagar 19.30-20.40 Avgift: kr. Anmälan och betalning före … för att säkra din plats. Plats: Yogastället, Prästgatan 44, inne på Mårtens Torg.

Anmälan: annastinasyoga@gmail.com