WombYoga

Yoga skapad för kvinnokroppen, med sina cykler. Precis som naturen är hon organiskt och ändras varje dag genom sin månadscykel.

Vår kropp har olika behov olika dagar. När vi bryr oss om vår kropps behov känner vi oss mer uppfyllda och nöjda, i kontakt med oss själva och världen runt oss. Vi kan hålla vårt känslomässiga väder med mer styrka, hantera det inre livet. Vi känner oss då mer avslappnad, mindre stressad och vet hur och när vi ska använda vår energi. Vi kommer att ha mer vitalitet, starkare hälsa och kunskap om hur man navigerar genom livet. En hemkomst till Dig själv och hjärtat av Din feminina makt.

Denna yoga kopplar dig till livmodern (Yoni på sanskritt), som är säte för Prana Shakti (livsenergi) genom medveten yoga övning kan du väcka hennes energier av kreativitet, själskärlek och sensualitet. Behöver inte finnas en fysisk livmoder kvar. Livmodern/energiplatsen är sätet för en närande inre visdom, och en symbolisk koppling till Devi (läs mer om betydelsen av Devi här). Den kvinnliga källkraften (Yoni Shakti) bär kvaliteterna av näring, visdom, generositet och kreativitet. Vi kommer i kontakt med dessa kvaliteter genom att utveckla en kärleksfull kontakt till vår livmoder.

Jag har utöver SamaYoga-utbildningen tre moduler i Be Woman womb-yoga, läs mer om den utbildningen här.

Fysisk Yoga

Min WombYoga är en mjuk och rofylld yoga med organiska rörelser (rörelser från Be Woman WombYoga, SamaYoga, Yogaterapi och Qigong), för att frigöra spänning, energi och få kontakt med din kropp, livmoder och hjärta. Vi ger kroppen tid till att släppa spänningar.
Vi gör rörelser för livmoderhälsa, samordnar andning med rörelse och kroppsmedvetenhet hjälper dig att lugna ner och vara mer närvarande i kroppen.
Genom Śhakti Bandhas (muskelaktivering i bäckenet) kan vi låsa upp Yoni-energi (hela kvinnliga könsorganen, vulva + vagina + livmodern) spänningen och skapa djupare kontakt till den egna kreativiteten.

Yoga Nidra

Under Yoga Nidra (ledd djupavslappning) får du chansen att vila djupt och skapa kontakt med ditt hjärta och livmoder. Nidra är en kraftfull läkningspraxis som kan frigöra gammal lagrad spänning, trötthet, stress och känslor. Det är en tid då du kan ta en total paus från livet, bearbeta och släppa spänningar.

Traumaanpassad yoga

Vi stärker egenkraften, trygghet i kroppen och tryggheten i gruppen. Detta är ett rum för yoga utan krav på att vara någon annan till lags. Tillåtande och inkännande. Vi vilar i nuet (med tekniker inspirerade av mindfulness) där är du bra som du är. Vi stärker vår förmåga till gränssättning genom att ge plats och vara i kontakt med våra behov, genom alla chakran (center i kroppen kopplade till trygghet, behov och lust, kraft, kärlek, att uttrycka sig, intuition och i klar kontakt med vårt sanna jag).

Nästa kurs

WombYoga, tre söndagar i januari-februari

Mjuka, lugna organiska rörelser från Be Woman WombYoga, SamaYoga, Yogaterapi och Qigong samt djupavslappning (Yoga Nidra) i en mindre grupp med bara kvinnor, med fokus på att ge utrymme för deltagaren.

Detta är ett rum för yoga utan krav på att vara någon annan till lags. Tillåtande och inkännande. Vi vilar i nuet (med tekniker inspirerade av mindfulness). Vi stärker vår förmåga till gränssättning genom att ge plats och vara i kontakt med vår kropp – livmoder och hjärta. Vi ger återhämtning och styrka till kropp och sinne genom mjuka, mycket lugna flödande rörelser. Genom detta öppnar vi för mer vitalitet och kreativitet.

Fysiskt kommer, bäckenbotten, livmoder (Yoni på sanskrit), höfter och psoas får mycket utrymme och avslappning. Vi skapar kontakt med kroppen och tryggar sinnet genom att vara med vårt mjuka, djupa andning.

Kortare inrebarnetövningar (läs mer här) kommer att finnas med, vi lär känna vår inre vän. Vi kommer även göra längre guidade avslappningar, Yoga Nidra samt egenmassage.
Individuell avstämmning med möjlighet för att ställa frågor finns.

Min intention är att skapa ett tryggt rum där möjlighet för bearbetning av trauma finns. Jag har en viss utbildning och erfarenhet av att stödja kvinnor som varit med om trauman av olika slag. Jag kan även hänvisa vidare till professionell vård.

Kursdatum: 3 söndagar; 26e januari, 9e februari och 23e februari
Tid: 15.15-17.15
Pris: 700kr  10 % rabatt för studenter, pensionärer, arbetssökande & sjukskrivna. Logga in till annastinasyoga på Benify för att betala med dina friskvårdspengar och få – 10%. Möjlighet att ta igen missade tillfällen finns i måndagsgruppen.
Plats: Sjöstugan på Frösön, Önev 47,
Anmälan: till annastinasyoga@gmail.com eller smsa 0703233050

*Trauma – En överväldigande händelse. En traumatisk händelse kan vara en enstaka dramatisk händelse såsom vid stora olyckor och katastrofer, men också en del av ett återupprepat mönster av traumatiska situationer, så som misshandel i hemmet eller brist på närhet och uppmärksamhet som barn.  En händelse är i sig inte traumatisk men upplevelsen och tolkningen av densamma definierar den som sådan. Människan klarar i de allra flesta fall av att hämta sig efter en traumatisk händelse. Det är kombinationen av traumatisk stress och brist på anknytningspersoner eller ett sviktande stöd som gör situationen outhärdlig att hantera. ​Trauma sitter i kroppen. Oförlöst traumatisk stress förändrar kemin och strukturen i hjärnan genom att utlösa hormonella förändringar och öka produktionen av adrenalin och kortisol. ​På samma sätt som hjärnan påverkas negativt av stress, kan vi även påverka den positivt genom att reducera stressresponsen via mindfulnessbaserad fysisk yoga, andningsövningar, meditation, ny positiv anknytning- upplevelser, och tankesätt.  Text hämtat från Traumaanpassadyoga.com