WombYoga

Yoga skapad för kvinnokroppen, med sina cykler. Precis som naturen är hon organiskt och ändras varje dag genom sin månadscykel.

Vår kropp har olika behov olika dagar. När vi bryr oss om vår kropps behov känner vi oss bättre, i kontakt med oss själva och världen runt oss. Vi kan hålla vårt känslomässiga väder med mer styrka, hantera det inre livet. Då känner vi oss mer avslappnad, mindre stressad och vet hur och när vi ska använda vår energi. Vi kommer att ha mer vitalitet, starkare hälsa och kunskap om hur vi kan navigera genom livet. WombYoga är att komma hem till Dig och hjärtat av Din feminina kraft.

Denna yoga kopplar dig till din Yoni (livmoder på sanskritt), som är säte för Prana Shakti (livsenergi) genom yogaövning kan du väcka hennes energier av kreativitet, själkärlek och sensualitet. Behöver inte finnas en fysisk livmoder kvar. Din Yoni, energiplatsen är sätet för en närande inre visdom, och en symbolisk koppling till Devi (läs om betydelsen av Devi här). Yoni Shakti, den kvinnliga kraften, bär kvaliteterna av visdom, näring, generositet och kreativitet. Vi kommer i kontakt med dessa kvaliteter genom att utveckla en kärleksfull kontakt till vår livmoder.

Fysisk Yoga

Min WombYoga är en mjuk och rofylld yoga med organiska rörelser, från Be Woman WombYoga, Yogaterapi och Qigong, för att frigöra spänning, energi och få kontakt med din kropp, din livmoder och ditt hjärta. Vi ger kroppen tid till att släppa spänningar.
Vi gör rörelser för livmoderhälsa som har hjälpt många kvinnor att bli av med menstruationskrämper, som har gett fertilitet och minskat pms och andra underlivs och livmoderrelaterade besvär. Vi samordnar andning med rörelse och kroppsmedvetenhet hjälper till lugn och till att vara mer närvarande i kroppen.
Genom Śhakti Bandhas (muskelaktivering i bäckenet) kan vi låsa upp Yoni-energi (hela kvinnliga könsorganen vagina + livmoder) spänningen och skapa djupare kontakt till den egna kreativiteten.

Yoga Nidra

Under Yoga Nidra, ledd djupavslappning, får du chansen att vila djupt och skapa kontakt med ditt hjärta och livmoder. Nidra är en kraftfull läkningspraxis som kan frigöra gammal lagrad spänning, trötthet, stress och känslor. Det är en stund då du kan ta en total paus från livet, bearbeta och släppa djupt lagrade spänningar.

Traumaanpassad Yoga

Womb Yoga är inte traumaanpassad i den meningen att vi utelämnar intima övningar. Vilket jag skulle rekommendera för den med obearbetade underlivstrauman. Då kan det vara bra att börja med Devi Yogan. Womb Yoga passar fint som ett senare steg i traumahealing. Vi stärker egenkraften, trygghet i kroppen och tryggheten i gruppen. Detta är ett rum för yoga utan krav på att vara någon annan till lags. Tillåtande och inkännande. Vi vilar i nuet (med tekniker inspirerade av mindfulness) där är du bra som du är. Vi stärker vår förmåga till gränssättning genom att ge plats och vara i kontakt med våra behov, genom alla chakran (center i kroppen kopplade till trygghet, behov och lust, kraft, kärlek, att uttrycka sig, intuition och i klar kontakt med vårt sanna jag).


Nästa kurs

WombYoga online

Mjuka, lugna organiska rörelser och djupavslappning Yoga Nidra .

Datum och teman: 

tisdag 19:e maj-tisdag 19:e maj 🦋 lyssna in och skapa kontakt  

fredag 22:e maj 🌺 mina heliga gränser

söndag 24:e maj 💃 utifrån lust, till vitalitet och kreativitet
Tid: 19.00 – 20.10
Pris: 340 kr för tre tillfällen. Ett tillfälle 130 kr.
Plats: Zoom, länk sänds efter betalning av biljett.

Vi kommer att utforska:

– Andningsövningar för att öppna upp och komma i kontakt med vår livmoder.
– Organiska, sensuella rörelser och mjuka flöden för att väcka och komma i kontakt med kropp.
– Långsamma rörelser för att lugna nervssystemet
– Egenmassage
– Djup avslappning som som hjälper kroppen att släppa gammal spännign och stress och som får dig att komma i kontakt med din livmoder.

Fysiskt kommer, bäckenbotten, livmoder (Yoni på sanskrit), höfter och psoas får mycket utrymme och avslappning. Vi skapar kontakt med kroppen och tryggar sinnet genom att vara med vårt mjuka, djupa andning.

Individuell avstämmning med möjlighet för att ställa frågor finns.

Hur fungerar det att yoga online?

Du deltar från där du är med din yogamatta, kudde och filt. Vi ses via mötestjänsten zoom Du laddar ner tjänsten gratis vian länk som du får vid anmälan. Du yogar hemmifrån i en förstärkt yogisk atmosfär med vägledning och möjlighet till att ställa frågor under och efter klass

Du mottar ett välkomstmail från mig efter jag mottagit ditt köp av biljett. Där ingår information om kursen, länk till och information om Zoom. Som är en mötestjänst online som du laddar ner gratis till din digitala enhet.

Det finns inget krav på att du ska visa dig själv i bild utom kort inledningsvis varje klass. Sedan kan du stänga av din kamera.

*Trauma – En överväldigande händelse. En traumatisk händelse kan vara en enstaka dramatisk händelse såsom vid stora olyckor och katastrofer, men också en del av ett återupprepat mönster av traumatiska situationer, så som misshandel i hemmet eller brist på närhet och uppmärksamhet som barn.  En händelse är i sig inte traumatisk men upplevelsen och tolkningen av densamma definierar den som sådan. Människan klarar i de allra flesta fall av att hämta sig efter en traumatisk händelse. Det är kombinationen av traumatisk stress och brist på anknytningspersoner eller ett sviktande stöd som gör situationen outhärdlig att hantera. ​Trauma sitter i kroppen. Oförlöst traumatisk stress förändrar kemin och strukturen i hjärnan genom att utlösa hormonella förändringar och öka produktionen av adrenalin och kortisol. ​På samma sätt som hjärnan påverkas negativt av stress, kan vi även påverka den positivt genom att reducera stressresponsen via mindfulnessbaserad fysisk yoga, andningsövningar, meditation, ny positiv anknytning- upplevelser, och tankesätt.  Text hämtat från Traumaanpassadyoga.com